Reklama

Recept na najlepšie lečo, aké ste kedy jedli! Toto sa stane vaším TOP letným jedlom

Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Lečo je skvelé ako základ mnohých jedál, ale vynikajúce aj ako príloha či hlavný chod. Ak ho ešte neviete, najvyšší čas sa ho naučiť.

Máme pre vás skvelý recept ako aj zopár tipov, vďaka ktorým vám vaše lečo bude závidieť aj Lajos baci (Lajoš Báči) od susedov.

Pripraviť si túto aromatickú maďarskú pochúťku z paprík a paradajok vôbec nie je ťažké. Práve naopak. A keď si chuť čerstvej zeleniny budete chcieť zachovať aj na zimné mesiace, nie je nič jednoduchšie. Len nalejte ešte horúce do čistých pohárov, uzavrite a prevrátené hore dnom nechajte úplne vychladnúť.

Budete potrebovať

Na štyri porcie potrebujete 500 g červenej papriky, 500 g žltej alebo bielej papriky, 500 g zrelých paradajok, 100 ml vody, 1 červenú cibuľu, 1 žltú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 30 g masti, soľ, mleté čierne korenie, mletú sladkú papriku a štipku cukru.

Zdroj: Shutterstock

Opekaná zelenina

Ako na to

Pekne poduste, a keď zelenina zmäkne, máte hotovo. Potrebujte k svojmu leču aj mäso? Skúste pridať nakrájanú slaninku alebo klobásu ešte na začiatku varenia ku cibuli, opražte a až potom pridávajte ostatné suroviny.

Skvelú chuť leču dodá aj keď časť vody ktorou zeleninu podlejete nahradíte červeným alebo bielym vínom. Tá vôňa bude neuveriteľná.