Recept na parené buchty a knedle, ktorý vám zmení život: Odteraz sa vždy podaria, vyskúšajte!
23. 1. 2019, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:44)

Zdroj: Dušan Křístek
Knedle nepotrebujete variť a pariť zložitým spôsobom. Tento postup je mimoriadne jednoduchý.
Varené vo vode, v pare, v utierke. Domáca knedľa alebo parené buchty sú niekedy poriadna výzva. Navyše, nie vždy vyjdú podľa našich predstáv.

Zdroj: Dušan Křístek
Knedle so slaninkou
Ak máte istotu, že chyba nenastala v ceste, možno leží práve v tepelnej úprave. Ak však máte poruke nepriľnavý hrniec s pokrievkou, máte vyhraté. Odteraz už knedle nebudete robiť inak.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Špenátové knedle
Na knedle použite svoj obľúbený recept. Cesto by nemalo byť ani príliš riedke, ani príliš tuhé a správne vykysnuté. Knedle vytvarujte a nechajte kysnúť.
Zdroj: profimedia.sk
Žemľová knedľa
Keď sú pripravené, vezmite hrniec s nepriľnavým povrchom a dno trochu vymažte maslom, alebo olejom. Do rýchlovarnej kanvice si dajte zovrieť trochu vody, asi len pol litra. Hrniec nechajte rozpáliť a nalejte doňho vodu do výšky asi jeden centimeter. Vložte knedle a prikryte pokrievkou. Varte ich podľa receptu - malé parené buchty budú hotové skôr, väčšie bochníky knedle sa uvaria za dlhší čas.
Zdroj: Dušan Křístek
Parené buchty
Hotové bochníčky len vyberte na mriežku a nechajte trochu vychladnúť.
Zdroj: Dušan Křístek
Knedle so slaninkou