Reďkovková polievka so žeruchou
6. 6. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 2 viazaničky reďkovky, 1 cibuľa, 100 g zeleru, 1 viazanička petržlenu, 30 g masla, 300 ml zeleninového vývaru, 500 ml smotany na varenie, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, 1 ČL chrenu, žerucha na ozdobu, 4 štipky muškátového orieška
Postup:
1. Reďkovky očistíme a umyjeme. 8 reďkoviek nakrájame na tenké plátky a odložíme bokom na ozdobu. Zvyšné reďkovky pokrájame nadrobno. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Zeler a petržlen olúpeme a nadrobno nasekáme.
2. V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom opečieme cibuľu, reďkovky, zeler a petržlen. Za stáleho miešania prilejeme vývar a polievku privedieme do varu. Varíme asi 15 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne. Prilejeme smotanu a polievku ochutíme soľou a korením.
3. Nakoniec polievku rozmixujeme a ochutíme chrenom. Rozdelíme ju do misiek, navrch dáme plátky reďkovky, žeruchu a štipku muškátového orieška.
Čas varenia: 20 minút