Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Reďkovková polievka so žeruchou

Reďkovková polievka so žeruchou

Zdroj: Isifa

Reklama

Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 2 viazaničky reďkovky, 1 cibuľa, 100 g zeleru, 1 viazanička petržlenu, 30 g masla, 300 ml zeleninového vývaru, 500 ml smotany na varenie, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, 1 ČL chrenu, žerucha na ozdobu, 4 štipky muškátového orieška

Postup:

1. Reďkovky očistíme a umyjeme. 8 reďkoviek nakrájame na tenké plátky a odložíme bokom na ozdobu. Zvyšné reďkovky pokrájame nadrobno. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Zeler a petržlen olúpeme a nadrobno nasekáme.

2. V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom opečieme cibuľu, reďkovky, zeler a petržlen. Za stáleho miešania prilejeme vývar a polievku privedieme do varu. Varíme asi 15 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne. Prilejeme smotanu a polievku ochutíme soľou a korením.

3. Nakoniec polievku rozmixujeme a ochutíme chrenom. Rozdelíme ju do misiek, navrch dáme plátky reďkovky, žeruchu a štipku muškátového orieška.

Čas varenia: 20 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS