Rezance s marhuľami
16. 12. 2009, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 30 minút. (4 porcie)
Potrebujeme: 500 g širokých rezancov, 500 g marhúľ, 50 g masla, 100 g mletých, vlašských orechov, 3 lyžice citrónovej šťavy, 50 g hnedého cukru, 50 g hroznového cukru, korenie do jablkového závinu, 200 ml vody, jablkový ocot, soľ
Postup:
1. Rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme, necháme odkvapkať a uložíme na teplé miesto. Marhule umyjeme, vykôstkujeme a pokrájame na menšie plátky, ktoré krátko podusíme na masle.
15 minút
2. Podlejeme vodou, ochutíme korením a menším množstvom octu. Pridáme hnedý cukor a 5 minút varíme do polomäkka. Orechy premiešame s citrónovou šťavou.
5 minút
3. Orechy primiešame k marhuliam, pridáme rezance a všetko dôkladne premiešame a prehrejeme. Pred podávaním posypeme hroznovým cukrom.
10 minút