Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rezne z diviaka so zeleninou

Rezne z diviaka so zeleninou

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 600 gram zemiaky, 4 kus rezeň z diviaka, 4 plátok varená šunka, 4 plátok syr ementál, 3 polievková lyžica hladká múka, 2 kus vajce, 120 gram strúhanka, 30 gram maslo, 200 gram cukrové hráškové struky, 200 gram baby mrkvičky, soľ, mleté čierne korenie, masť

1. Z ošúpaných zemiakov vyrežeme malé guľôčky, ktoré dáme na 10 až 15 minút variť do osolenej vody. Rezne podľa potreby vyklepeme natenko.

2. Polovicu mäsa obložíme plátkom šunky a plátkom syra, okraje necháme voľné. Prikryjeme druhou polovicou mäsa, okraje k sebe pritlačíme. Posypeme soľou a korením. Obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke.

3. Na rozhorúčenej masti vyprážame z oboch strán dozlatista. Zemiaky precedíme a následne krátko opečieme na rozhorúčenom masle, asi 5 minút.

4. Hráškové struky očistíme a blanšírujeme asi 1 minútu v osolenej vode. Opláchneme v studenej vode a nakrájame. Mrkvičky očistíme a spolu so strukmi a zemiakmi dusíme 1 až 2 minúty. Dochutíme soľou a korením.

5. Rezne osušíme na papierovej utierke a podávame spolu s dusenou zeleninou.

6. Náš tip: K divine sa výborne hodí brusnicová omáčka. Postačí však aj zohriaty brusnicový džem.

Vyberáme pre vás niečo PLUS