Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rezne z hydiny: Potešte svojho muža a pripravte mu poriadny kus mäsa, bude vás nosiť na rukách

Morčacie rezne pod perinou

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Kto má doma chlapa, vie, že bezmäsité jedlo sa ani neráta. Potešte svojho milého a pripravte mu poriadny kus mäsa. Bude vás nosiť na rukách.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    SLADKÉ SRDIEČKA nielen na VALENTÍNA: Potešte svoju polovičku zamilovaným dezertom!
    Zdroj: Petra Mitringová

    Strapaté rezne

    4 porcie

    600 g kuracích pŕs ● 1,5 téglika kyslej smotany ● 3 vajcia ● 6 PL hladkej múky ● soľ ● mleté čierne korenie ● olej na vyprážanie

    Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké prúžky. Vo väčšej mise zmiešame smotanu, vajcia, múku a vypracujeme hladké cestíčko. Osolíme, okoreníme a pridáme mäso. Marinujeme v chlade 1 až 2 hodiny. V panvici ohrejeme olej, do ktorého po častiach vkladáme mäso lyžicou a tvarujeme do menších placiek. Opečieme na panvici z oboch strán dozlatista. Po opečení ho zbavíme prebytočného oleja na papierovej utierke a podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

    Čas prípravy: 10 minút
    Čas marinovania: 2 hodiny
    Čas varenia: 10 minút

    Morčacie rezne pod perinou

    4 porcie

    600 g morčacích pŕs ● mleté čierne korenie ● olej ● 200 ml hydinového vývaru ● 4 paradajky ● 150 g tvrdého syra ● 2 vajcia ● 100 ml kyslej smotany ● pažítka ● soľ

    Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme a okoreníme. V panvici ohrejeme olej, na ktorom rezne sprudka opečieme z oboch strán. Opečené rezne poukladáme do vymastenej misy na zapekanie. Paradajky umyjeme, nakrájame na plátky, rozložíme na mäso a jemne osolíme. Syr postrúhame najemno, polovicu zmiešame s vajcami a so smotanou. Zmes nalejeme na rezne. Podlejeme vývarom a vo vyhriatej rúre na 180 °C krátko zapečieme. Zvyšný syr zmiešame s nasekanou pažítkou. Zapečené rezne posypeme vrstvou syra a ešte raz krátko zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi.

    Čas prípravy: 30 minút
    Čas pečenia: 15 minút

    Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

    Morčacie rezne pod perinou

    S orientálnou zeleninovou zmesou

    6 porcií

    1 baklažán ● 1 cuketa ● 3 strúčiky cesnaku ● 5 PL olivového oleja ● 100 g sterilizovanej kukurice ● 1 cibuľa ● 4 olúpané paradajky  ● mletá paprika ● soľ ● mleté čierne korenie ● 6 kuracích rezňov ● grilovacie korenie  ● celozrnná múka ● olej

    Neolúpaný baklažán a cuketu nakrájame na kocky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme. Na panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom speníme cesnak s cibuľou, pridáme baklažán, cuketu a 5 minút podusíme. Potom k zmesi pridáme kukuricu a nakrájané paradajky. Osolíme, okoreníme a dusíme ešte 10 minút. Potom zmes odstavíme. Naklepané rezne posypeme grilovacím korením, obalíme v celozrnnej múke a opečieme na troche oleja. Rezne vyberieme, na papierovej utierke zbavíme prebytočného oleja. Podávame so zeleninovou zmesou a s bylinkovou ryžou.

    Čas prípravy: 10 minút
    Čas varenia: 30 minút

    Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

    S orientálnou zeleninovou zmesou

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.