Rezy Rigoletto
16. 2. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:34)

Zdroj: Archív
Pre celú rodinu
Potrebujeme: Cesto: 250 g masla, 120 g práškového cukru 360 g hladkej múky, malinový džem
Plnka: 250 g práškového cukru, 4 vajcia 200 g hrozienok, 150 g posekaných orechov 200 g posekaného kandizovaného ovocia
Krém: 3 vajcia, 300 g práškového cukru 2 lyžice kakaa, 250 g masla
Poleva: 1 čokoláda na varenie 70 g stuženého pokrmového tuku
Postup:
1. Cesto: Z masla, práškového cukru a preosiatej múky vymiesime cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladničky. Studené cesto rýchlo rozvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a napoly upečieme. Teplé, čiastočne upečené cesto potrieme malinovým džemom.
2. Plnka: Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista. Penu nad parou zohrejeme, odstavíme a opatrne vmiešame posekané orechy, kandizované ovocie a hrozienka. Pripravenú zmes navrstvíme na cesto a vložíme dopiecť do rúry.
3. Krém: 3 vajcia, práškový cukor a kakao vymiešame dotuha nad parou. K vychladnutej zmesi pridáme zmäknuté maslo a vymiešame krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.
4. Čokoládová poleva: Čokoládu polámeme, spolu s maslom rozpustíme nad parou a vymiešame hladkú polevu, ktorú opatrne natrieme na plnku. Necháme stuhnúť, potom pokrájame.