Rib Eye steak s volským okom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:50)

Zdroj: © StockFood
10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 750 gram nové zemiaky, 500 gram Rib Eye steak, 2 polievková lyžica slnečnicový olej, 2 polievková lyžica maslo, 2 strúčik cesnak, 1 kus malá cibuľa, 1 polievková lyžica olivový olej, 4 kus stredne veľké vajce, 2 polievková lyžica petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, rozmarínové vetvičky na ozdobu
1. Do hrnca s osolenou vodou dáme variť zemiaky na 15 až 20 minút. Scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
2. Steak potrieme slnečnicovým olejom. Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme v horúcej panvici dozlatista, asi 4 minúty. Potom mäso otočíme a pečieme 3 až 5 minút (podľa potreby). Ak chceme mať steak prepečený medium, mal by mať v strede 63 °C. Mäso vyberieme a uložíme na nahriaty tanier a zakryjeme alobalom.
3. V panvici rozpustíme maslo a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak dozlatista. Pridáme na kolieska nakrájané zemiaky a opražíme ich z každej strany dochrumkava.
4. V panvici rozpálime olivový olej a z vajec upečieme volské oká. Ochutíme soľou a korením.
5. Steak nakrájame na tenšie plátky, dáme na tanier, pridáme volské oko a zemiaky. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a rozmarínom.