Ríbezľové cukríky
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 24 porcií
Potrebujeme: 450 gram krupicový cukor, 110 mililiter mlieko, 75 mililiter smotana na šľahanie, 2 polievková lyžica zlatý sirup, 75 mililiter ríbezľový likér (Creme de Cassis)
1.
Formu s rozmermi 18 x 18 cm vystelieme papierom na pečenie.
2.
Zmiešame cukor, mlieko, smotanu a zlatý sirup. Privedieme do varu a varíme na strednej teplote, kým sa cukor nerozpustí. Varíme ďalej, kým zmes nedosiahne teplotu 115 °C.
3.
Stiahneme z ohňa a necháme chladnúť asi 10 minút. Potom šľaháme elektrickým šľahačom asi 3 minúty na hustú a matnú zmes. Pridáme likér a ozdobne zamiešame do zmesi.
4.
Nalejeme do pripravenej formy a necháme pri izbovej teplote sadnúť asi 2 hodiny.
5.
Potom vyklopíme a nakrájame na kocky.