Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ríbezľové cukríky

Ríbezľové cukríky

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 24 porcií

Potrebujeme: 450 gram krupicový cukor, 110 mililiter mlieko, 75 mililiter smotana na šľahanie, 2 polievková lyžica zlatý sirup, 75 mililiter ríbezľový likér (Creme de Cassis)

1.

Formu s rozmermi 18 x 18 cm vystelieme papierom na pečenie.

2.

Zmiešame cukor, mlieko, smotanu a zlatý sirup. Privedieme do varu a varíme na strednej teplote, kým sa cukor nerozpustí. Varíme ďalej, kým zmes nedosiahne teplotu 115 °C.

3.

Stiahneme z ohňa a necháme chladnúť asi 10 minút. Potom šľaháme elektrickým šľahačom asi 3 minúty na hustú a matnú zmes. Pridáme likér a ozdobne zamiešame do zmesi.

4.

Nalejeme do pripravenej formy a necháme pri izbovej teplote sadnúť asi 2 hodiny.

5.

Potom vyklopíme a nakrájame na kocky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS