Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ríbezľový džem s rumom

Ríbezľový džem s rumom

Zdroj: Shutterstock

Reklama

15 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kilogram čierne ríbezle, 500 gram želírovací cukor 2:1, 2 polievková lyžica rum

1.

Ríbezle opatrne opláchneme a vidličkou poodtŕhame zo stopiek. 700 g z nich zľahka roztlačíme, dáme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme želírovací cukor, zvyšok ovocia a rum. Za stáleho miešania varíme 4 minúty.

2.

Vyskúšame na malom tanieriku, či zmes tuhne, a pokiaľ áno, okamžite prelejeme do pripravených pohárov, dôkladne uzatvoríme a na 5 minút obrátime hore dnom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS