Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

30 minút, 25 porcií

Potrebujeme: 220 gram tuk na pečenie, 520 gram práškový cukor, 370 gram hrubá múka, 6 kus vajce, 0.5 balíček prášok do pečiva, 500 gram ríbezle (môžu byť aj mrazené), tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie plechu

1.

Vajcia rozdelíme a žĺtky vyšľaháme dopenista s 220 g cukru. Pridáme zmäknutý tuk, múku a prášok do pečiva. Vypracujeme hladké cesto. Potom cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme, až vrch zozlatne, asi 20 minút.

2.

Cesto vyberieme z rúry a na vrch rovnomerne pokladieme ríbezle. Z bielkov a zo zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh a nanesieme na ríbezle. Koláč vložíme do rúry a zapečieme doružova. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS