Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Roláda s kapustou a so slaninou

Reklama

Čas prípravy: 45 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kg bravčového mäsa (pliecko alebo stehno), 1 pohár nakladanej kapusty, 1 cibuľa, 100 g slaniny, 1 ČL masti, 1 ČL drvených borievok, 1 PL kryštálového cukru, mleté čierne korenie, soľ, 1 PL svetlej zápražky

Postup:

1. Kapustu dáme do sitka a necháme odkvapkať. Na masti opečieme nadrobno nakrájanú slaninu, cibuľu a cukor, potom pridáme drvené borievky a nakrájanú kapustu, krátko podusíme a odstavíme.

2. Z bravčového mäsa pripravíme plát, vyklepeme ho, osolíme a okoreníme. Rovnomerne naň nanesieme do 2/3 kapustu a zrolujeme. Zafixujeme kuchynskou niťou.

3. Mäso opečieme na masti zo všetkých strán. Potom ho preložíme do pekáča, podlejeme vodou a dusíme pri teplote 190 °C asi 60 minút. Nakoniec pekáč otvoríme, mäso trochu podlejeme a dopečieme dochrumkava.

4. Mäso vyberieme z pekáča, výpek zahustíme svetlou zápražkou a necháme prejsť varom. Podávame s uvarenými zemiakmi alebo so zemiakovými knedľami.

Čas pečenia: 80 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS