Roláda s kapustou a so slaninou
8. 8. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:36)
Čas prípravy: 45 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kg bravčového mäsa (pliecko alebo stehno), 1 pohár nakladanej kapusty, 1 cibuľa, 100 g slaniny, 1 ČL masti, 1 ČL drvených borievok, 1 PL kryštálového cukru, mleté čierne korenie, soľ, 1 PL svetlej zápražky
Postup:
1. Kapustu dáme do sitka a necháme odkvapkať. Na masti opečieme nadrobno nakrájanú slaninu, cibuľu a cukor, potom pridáme drvené borievky a nakrájanú kapustu, krátko podusíme a odstavíme.
2. Z bravčového mäsa pripravíme plát, vyklepeme ho, osolíme a okoreníme. Rovnomerne naň nanesieme do 2/3 kapustu a zrolujeme. Zafixujeme kuchynskou niťou.
3. Mäso opečieme na masti zo všetkých strán. Potom ho preložíme do pekáča, podlejeme vodou a dusíme pri teplote 190 °C asi 60 minút. Nakoniec pekáč otvoríme, mäso trochu podlejeme a dopečieme dochrumkava.
4. Mäso vyberieme z pekáča, výpek zahustíme svetlou zápražkou a necháme prejsť varom. Podávame s uvarenými zemiakmi alebo so zemiakovými knedľami.
Čas pečenia: 80 minút