Roláda z mletého mäsa
25. 4. 2013, 18:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Život
Inšpirujte sa receptom na chutnú roládu z mletého mäsa.
Potrebujeme: 1 kg mletého pliecka (alebo chudého bôčika), 2 PL vegety, 1 konzerva nesladeného kondenzovaného mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 150 g šunky, 3 vajcia, 1 konzerva sterilizovaného hrášku s kapiou, 1 bielok
Postup:
1. Mleté mäso ochutíme korením, vegetou a zmiešame s kondenzovaným mliekom. Premiešame a necháme 24 hodín odležať.
2. Na druhý deň rozprestrieme mokrú utierku alebo fóliu na pracovnú dosku, na ňu rozdelíme mäso do obdĺžnikového tvaru, vrch obložíme šunkou, praženicou a pridáme aj odkvapkaný hrášok s kapiou. Ochutíme korením, vegetou a soľou.
3. Pomocou utierky alebo fólie mäso zrolujeme a preložíme na vymastený plech. Pred pečením ju potrieme bielkom.
4. Pečieme pri teplote 180 °C asi 60 minút. Počas pečenia trochu prelejeme vlastnou šťavou.