Roládky s mozzarellou
26. 5. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:47)

Zdroj: Nový Čas pre Ženy
Čas prípravy: 30 minút. Čas dusenia: 40 minút.
Potrebujeme: 4 hovädzie rezne po 180 g, 2 guľôčky mozzarelly, 100 g sušených paradajok v oleji, 2 PL olivového oleja, červené víno, 4 mrkvy, soľ, mleté čierne korenie, reďkovkové alebo žeruchové klíčky na ozdobenie
Ako na to:
1. Rezne umyjeme, osušíme a podľa potreby ešte naklepeme. Mozzarellu nakrájame na plátky. Paradajky zlejeme a nahrubo nasekáme. Na rezne pokladieme plátky syra, na ktorý rozložíme paradajky. Osolíme a okoreníme. Rezne zrolujeme a spevníme niťou prípadne špáradlami. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
2. V panvici rozpálime olej, na ktorom rolády zo všetkých strán opečieme. Podlejeme trochou červeného vína, zakryjeme a na miernom ohni dusíme 40 minút. Počas dusenia rolády otáčame.
3. Mrkvu ošúpeme a pomocou škrabky nakrájame na dlhé tenké plátky. Vložíme na 1 až 2 minúty do vriacej osolenej vody, scedíme, necháme odkvapkať a rozdelíme na taniere. Mäso vyberieme z panvice, odstránime špáradlá a roládky nakrájame na tretiny. Rozložíme na mrkvu a podávame ozdobené klíčkami.