Upečte si skvelý domáci chlieb bez prácneho miesenia: Vyskúšajte ten s rozmarínom, iný už nebudete chcieť
30. 1. 2017, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:53)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rozmarínový chlieb bez miesenia si určite obľúbite nielen pre jeho nenáročnú prípravu, ale určite vám aj zachutí.

Rozmarínový chlieb (bez miesenia)
1 bochník
Potrebujeme:
300 g hladkej múky, 200 g celozrnnej múky, 50 g posekaných orechov, 1 PL nasekaného rozmarínu, ½ PL soli, 21 g čerstvého droždia, 100 ml acidofilného mlieka, 250 ml vlažnej vody
Takto sa to podarí:
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rozmarínový chlieb
1. Do misy dáme obe múky, orechy, nasekaný rozmarín, soľ, droždie a vodu. Vareškou krátko premiešame a necháme 1 hodinu (stačí aj 30 minút) kysnúť.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rozmarínový chlieb
2. Rúru predhrejeme na 250 °C. Do rúry vložíme sklenenú nádobu, aby sa predhriala.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rozmarínový chlieb
3. Chlieb preklopíme do horúcej nádoby. Pečieme zakrytý asi 30 minút, potom ho odokryjeme, teplotu stiahneme na 180 °C a pečieme 30 minút dochrumkava.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rozmarínový chlieb
4. Po upečení chlieb necháme vychladnúť na mriežke.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rozmarínový chlieb