Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Upečte si skvelý domáci chlieb bez prácneho miesenia: Vyskúšajte ten s rozmarínom, iný už nebudete chcieť

Rozmarínový chlieb

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Rozmarínový chlieb bez miesenia si určite obľúbite nielen pre jeho nenáročnú prípravu, ale určite vám aj zachutí.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Upečte si skvelý domáci chlieb bez prácneho miesenia: Vyskúšajte ten s rozmarínom, iný už nebudete chcieť

    Rozmarínový chlieb (bez miesenia)


    1 bochník

    Potrebujeme:

    300 g hladkej múky, 200 g celozrnnej múky, 50 g posekaných orechov, 1 PL nasekaného rozmarínu, ½ PL soli, 21 g čerstvého droždia, 100 ml acidofilného mlieka, 250 ml vlažnej vody

    Takto sa to podarí:

    Zdroj: Nový Čas pre ženy

    Rozmarínový chlieb

    1. Do misy dáme obe múky, orechy, nasekaný rozmarín, soľ, droždie a vodu. Vareškou krátko premiešame a necháme 1 hodinu (stačí aj 30 minút) kysnúť.

    Zdroj: Nový Čas pre ženy

    Rozmarínový chlieb

    2. Rúru predhrejeme na 250 °C. Do rúry vložíme sklenenú nádobu, aby sa predhriala.

    Zdroj: Nový Čas pre ženy

    Rozmarínový chlieb

    3. Chlieb preklopíme do horúcej nádoby. Pečieme zakrytý asi 30 minút, potom ho odokryjeme, teplotu stiahneme na 180 °C a pečieme 30 minút dochrumkava.

    Zdroj: Nový Čas pre ženy

    Rozmarínový chlieb

    4. Po upečení chlieb necháme vychladnúť na mriežke.

    Zdroj: Nový Čas pre ženy

    Rozmarínový chlieb

    Vyberáme pre vás niečo PLUS