Rozpadávajú sa vám mäsové guľky v omáčke? Geniálna finta, ktorá tomu zabráni
20. 2. 2019, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:41)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Odteraz sa toto tradičné jedlo zakaždým podarí. Jeden krok navyše a bude vždy dokonalé.
Mäsové guľky sú super alternatívou k plnenej paprike. Obľubujú ich najmä ľudia, ktorí nemajú papriku až tak v obľube. Guľky v rajčinovej omáčke patria medzi obľúbenú klasiku. Je to jednoduché jedlo a nedá sa na ňom nič pokaziť? Ale áno, dá. Väčšinou je najväčším problémom to, že sa guľky v omáčke rozpadávajú.

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Mäsové guľky so zemiakmi a s rozmarínom (5. krok)
Je však finta, ktorá udrží mäsové guľôčky pekne v kope a dokonca ich ešte vylepší! Pripravte si guľky podľa vášho obľúbeného receptu. Nehádžte ich ale do omáčky, ale ukladajte na pekáč s papierom na pečenie. Guľky dajte piecť do rúry na 200 stupňov. Postačí 10 až 15 minút. Skontrolujte, či sú dozlatista.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Mäsové guľky so zemiakmi a s rozmarínom (6. krok)
Pečenie uzatvorí povrch guľky a navyše na nej vytvorí chutnú opečenú vrstvu. Navyše, guľôčky si takto môžete pripraviť vopred. Pred podávaním ich stačí dať do omáčky, aby sa ohriali. Chutný a jednoduchý obed je na svete.
Zdroj: Shutterstock
Mäsové guľky