Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rozpadávajú sa vám mäsové guľky v omáčke? Geniálna finta, ktorá tomu zabráni

Mäsové guľôčky so špagetami

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

Odteraz sa toto tradičné jedlo zakaždým podarí. Jeden krok navyše a bude vždy dokonalé.

Mäsové guľky sú super alternatívou k plnenej paprike. Obľubujú ich najmä ľudia, ktorí nemajú papriku až tak v obľube. Guľky v rajčinovej omáčke patria medzi obľúbenú klasiku. Je to jednoduché jedlo a nedá sa na ňom nič pokaziť? Ale áno, dá. Väčšinou je najväčším problémom to, že sa guľky v omáčke rozpadávajú.

Mäsové guľky so zemiakmi a s rozmarínom (5. krok)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Mäsové guľky so zemiakmi a s rozmarínom (5. krok)

Je však finta, ktorá udrží mäsové guľôčky pekne v kope a dokonca ich ešte vylepší! Pripravte si guľky podľa vášho obľúbeného receptu. Nehádžte ich ale do omáčky, ale ukladajte na pekáč s papierom na pečenie. Guľky dajte piecť do rúry na 200 stupňov. Postačí 10 až 15 minút. Skontrolujte, či sú dozlatista.

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Mäsové guľky so zemiakmi a s rozmarínom (6. krok)

Pečenie uzatvorí povrch guľky a navyše na nej vytvorí chutnú opečenú vrstvu. Navyše, guľôčky si takto môžete pripraviť vopred. Pred podávaním ich stačí dať do omáčky, aby sa ohriali. Chutný a jednoduchý obed je na svete.

Zdroj: Shutterstock

Mäsové guľky

Vyberáme pre vás niečo PLUS