Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rukolový koláč

Rukolový koláč

Zdroj: Isifa

Reklama

Čas prípravy: 60 minút, 8 porcií

Potrebujeme: maslo na vymastenie formy, 200 g rukoly, 1 strúčik cesnaku, 250 g bryndze, 1 žĺtok, 1 vajce, 100 ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 125 g strúhaného tvrdého syra, rukola na ozdobu, 1 balenie lístkového cesta

Postup:

1. Koláčovú formu s priemerom 28 až 30 cm vymastíme maslom a vyložíme cestom.

2. Rukolu očistíme, preberieme, umyjeme, necháme trochu oschnúť a nasekáme nadrobno. Cesnak ošúpeme a prelisujeme.

3. Bryndzu zmiešame s cesnakom, so žĺtkom, s vajcom a so smotanou. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a muškátovým orieškom.

4. Do zmesi zapracujeme rukolu a 100 g tvrdého strúhaného syra. Zmes rozdelíme na cesto, posypeme zvyšným strúhaným syrom a dáme do rúry.

5. Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 až 30 minút. Koláč podávame spolu s rukolou.

Čas pečenia: 30 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS