Rukolový koláč
4. 6. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:42)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 60 minút, 8 porcií
Potrebujeme: maslo na vymastenie formy, 200 g rukoly, 1 strúčik cesnaku, 250 g bryndze, 1 žĺtok, 1 vajce, 100 ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 125 g strúhaného tvrdého syra, rukola na ozdobu, 1 balenie lístkového cesta
Postup:
1. Koláčovú formu s priemerom 28 až 30 cm vymastíme maslom a vyložíme cestom.
2. Rukolu očistíme, preberieme, umyjeme, necháme trochu oschnúť a nasekáme nadrobno. Cesnak ošúpeme a prelisujeme.
3. Bryndzu zmiešame s cesnakom, so žĺtkom, s vajcom a so smotanou. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a muškátovým orieškom.
4. Do zmesi zapracujeme rukolu a 100 g tvrdého strúhaného syra. Zmes rozdelíme na cesto, posypeme zvyšným strúhaným syrom a dáme do rúry.
5. Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 až 30 minút. Koláč podávame spolu s rukolou.
Čas pečenia: 30 minút