Rumové pralinky
10. 1. 2010, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:23)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 15 minút. Čas pečenia: 12 minút.
Potrebujeme:
Cesto: 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 150 g hladkej múky
Okrem toho: 60 ml vody, 70 ml rumu, 1/3 fľaštičky rumovej arómy, 60 g práškového cukru, 1/2 balíčka tmavej čokoládovej polevy
Zdobenie: 1 balíček tmavej čokoládovej polevy, 100 g nastrúhanej mliečnej čokolády
Postup: Vajcia, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku a opatrne zamiešame. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre predhriatej na 200 °C. Upečené piškótové cesto ihneď vyklopíme na pracovnú dosku posypanú práškovým cukrom.Papier zvrchu zľahka potrieme studenou vodou a opatrne stiahneme. Vychladnutý upečený koláč nakrájame na malé kúsky a dáme do misy, pridáme vodu, rum, rumovú arómu, cukor a roztopenú polevu. Spracujeme na kompaktnú hmotu a tvarujeme guľôčky, ktoré dáme približne na 2 hodiny do chladničky. Potom ich pomocou vidličky namáčame v poleve, obalíme v strúhanej čokoláde a necháme stuhnúť. Uchovávame v chlade v uzavretej nádobe.