Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rusínske pirohy

Rusínske pirohy

Zdroj: iStockphoto

Reklama

15 minút, 6 porcií

Potrebujeme: 700 gram polohrubá múka, 100 mililiter voda, 200 gram uvarené zemiaky v šupke, 200 gram bryndza, 100 gram maslo, 150 gram údená slanina, soľ

1.

Z múky, vody a zo soli vypracujeme pružné cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce.

2.

Zemiaky uvarené v šupke prelisujeme a pridáme do misky s bryndzou a so soľou. Vymiešame plnku, ktorou naplníme štvorce cesta a tie prehneme do trojuholníka. Okraje dobre postláčame vidličkou. Varíme v osolenej vode asi 10 minút.

3.

Scedené pirohy polejeme rozpusteným maslom a posypeme opraženou slaninkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS