Rusínske pirohy
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: iStockphoto
Reklama
15 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 700 gram polohrubá múka, 100 mililiter voda, 200 gram uvarené zemiaky v šupke, 200 gram bryndza, 100 gram maslo, 150 gram údená slanina, soľ
1.
Z múky, vody a zo soli vypracujeme pružné cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce.
2.
Zemiaky uvarené v šupke prelisujeme a pridáme do misky s bryndzou a so soľou. Vymiešame plnku, ktorou naplníme štvorce cesta a tie prehneme do trojuholníka. Okraje dobre postláčame vidličkou. Varíme v osolenej vode asi 10 minút.
3.
Scedené pirohy polejeme rozpusteným maslom a posypeme opraženou slaninkou.