Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ruský tvarohový koláč

Ruský tvarohový koláč

Zdroj: Stockfood.cz

Reklama

Čas prípravy: 50 minút, 20 porcií, Čas pečenia: 50 minút

Potrebujeme:

Kakaové cesto: 400 g hladkej múky, 2 žĺtky, 250 g masla, 5 PL smotany na šľahanie, štipka soli, 100 g kryštálového cukru, 4 PL kakaa, 1 balíček prášku do pečiva

Tvarohový krém: 5 vajec, 750 g tvarohu, 100 g kyslej smotany, 150 g bieleho jogurtu, 2 balíčky vanilkového pudingu, strúhaná kôra z 1 citróna, 75 g kryštálového cukru, 1 žĺtok, 4 PL smotany na šľahanie

Postup:

1. V mise zmiešame všetky suroviny na kakaové cesto a ručným šľahačom s nadstavcami na miesenie vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minút stuhnúť do chladničky.

2. V druhej mise zmiešame žĺtky, tvaroh, kyslú smotanu, jogurt, puding a citrónovú kôru. Bielky dotuha vyšľaháme spolu s cukrom na sneh a zamiešame do tvarohovej masy. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.

3. Z cesta odoberieme 2/3, rozvaľkáme na veľkosť plechu a plech ním vystelieme. Navrch natrieme tvarohový krém.

4. Zvyšné cesto natrháme na malé kúsky, ktorými posypeme vrch krému. Pečieme približne 35 minút. Žĺtok a smotanu rozšľaháme, vylejeme na koláč a dopekáme ďalších 15 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS