Ružičkový kel s novými zemiakmi
9. 12. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:16)

Zdroj: Archív
Reklama
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 25 MINÚT 300 g ružičkového kelu prekrojeného napoly (môže byť aj obyčajný kel) 360 g nových zemiakov 1 PL olivového oleja 1 PL posekanej cibule 60 g pokrájanej šunky 2 ČL dijonskej horčice 1/4 ČL soli 1/8 ČL mletého čierneho korenia
POSTUP: 1. Zemiaky dôkladne očistíme kefkou, ale nešúpeme. Podľa potreby ich môžeme prekrojiť napoly. 2. Kel aj so zemiakmi pripravujeme na pare 8 až 10 minút domäkka. Všetko necháme odkvapkať. 3. V panvici zohrejeme olej, vložíme cibuľu a pražíme 3 minúty. Primiešame šunku a horčicu a potom uvarený kel, zemiaky, soľ a korenie. Všetko ešte 2 minúty prehrievame a hneď podávame.