Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ružičkový kel s novými zemiakmi

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 25 MINÚT 300 g ružičkového kelu prekrojeného napoly (môže byť aj obyčajný kel) 360 g nových zemiakov 1 PL olivového oleja 1 PL posekanej cibule 60 g pokrájanej šunky 2 ČL dijonskej horčice 1/4 ČL soli 1/8 ČL mletého čierneho korenia

POSTUP: 1. Zemiaky dôkladne očistíme kefkou, ale nešúpeme. Podľa potreby ich môžeme prekrojiť napoly. 2. Kel aj so zemiakmi pripravujeme na pare 8 až 10 minút domäkka. Všetko necháme odkvapkať. 3. V panvici zohrejeme olej, vložíme cibuľu a pražíme 3 minúty. Primiešame šunku a horčicu a potom uvarený kel, zemiaky, soľ a korenie. Všetko ešte 2 minúty prehrievame a hneď podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS