Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ryba v cestíčku

Nový Čas pre ženy

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 50 minút; Čas varenia: 15 minút

NA 4 PORCIE POTREBUJEME:

600 g rybieho filé, mleté čierne korenie, soľ, šťava z 1/2 citróna, 3 až 4 PL rastlinného oleja, 2 PL petržlenovej vňate.

Pivové cestíčko: 180 g hladkej múky, 150 ml svetlého piva, 1/2 ČL soli, 1 vajce, 1 bielok, olej na vyprážanie.
Tatárska omáčka: 1 vajce, 1/2 ČL soli, 1/4 ČL mletého čierneho korenia, 1/2 ČL citrónovej šťavy, 175 ml rastlinného oleja, 75 g kyslých uhoriek, 1 PL nasekaných kapár, 3 sardelkové filety, 2 PL nasekaných byliniek (petržlenová vňať, pažítka, estragón), 1 ČL ostrej horčice, 1 natvrdo uvarené vajce, soľ, štipka kajenského korenia.

POSTUP:

1. Rybie filé umyjeme a jemne osušíme, nakrájame na kúsky dlhé 2 cm a poukladáme do plytkej misy. Na marinádu zmiešame soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, olej a petržlenovú vňať. Pripravenú marinádu nalejeme na kúsky filé, prikryjeme a na 20 minút vložíme do chladničky.

2. Na pivové cestíčko dôkladne vymiešame múku, pivo, vajce, soľ a necháme 15 minút odpočívať. Potom zmes dôkladne premiešame, mierne vyšľaháme bielok (nie dotuha) a vmiešame do cestíčka. 3. Kúsky ryby vyberieme z marinády, osušíme, postupne namáčame do cestíčka a vyprážame na rozohriatom oleji. Vypražené kúsky poukladáme na papierovú utierku, aby sme odsali prebytočný tuk.

4. Na tatársku omáčku dáme do mixéra vajce, soľ, korenie, citrónovú šťavu a na najnižšom stupni rozmixujeme. Postupne jemným prúdom za stáleho mixovania pridávame olej a hotovú zmes preložíme do misky.

5. Uhorky a sardelky nasekáme najemno a spolu s kaparami pridáme do zmesi, ochutíme soľou, horčicou, nasekanými bylinkami a kajenským korením. Natvrdo uvarené vajce olúpeme, nasekáme nadrobno, pridáme do tatárskej omáčky a vychladíme. Podávame s listovým šalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS