Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rybacia polievka

Rybacia polievka

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 20 minút. Čas varenia: 25 minút.

Potrebujeme: 300 g ryby (filé z tresky), 100 g koreňovej zeleniny, 30 g cibule, ocot, celé čierne korenie, 2 bobkové listy, 30 g masla, 30 g hladkej múky, 200 ml kyslej smotany, soľ

Postup:

1 Do 1,5 l vody dáme variť očistenú rybu, pridáme zeleninu pokrájanú na kolieska, cibuľu pokrájanú nadrobno, celé čierne korenie, bobkový list a podľa chuti soľ a ocot (citrónovú šťavu). Všetko uvaríme domäkka.

2 Polievku precedíme. Na horúcom masle opražíme hladkú múku doružova, zalejeme trochou studenej vody, dobre rozmiešame a prilejeme k polievke. Pridáme kyslú smotanu a necháme prejsť varom.

3 Uvarené rybacie mäso zbavíme kostí a vložíme späť do polievky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS