Rybacia polievka
12. 10. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:08)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 20 minút. Čas varenia: 25 minút.
Potrebujeme: 300 g ryby (filé z tresky), 100 g koreňovej zeleniny, 30 g cibule, ocot, celé čierne korenie, 2 bobkové listy, 30 g masla, 30 g hladkej múky, 200 ml kyslej smotany, soľ
Postup:
1 Do 1,5 l vody dáme variť očistenú rybu, pridáme zeleninu pokrájanú na kolieska, cibuľu pokrájanú nadrobno, celé čierne korenie, bobkový list a podľa chuti soľ a ocot (citrónovú šťavu). Všetko uvaríme domäkka.
2 Polievku precedíme. Na horúcom masle opražíme hladkú múku doružova, zalejeme trochou studenej vody, dobre rozmiešame a prilejeme k polievke. Pridáme kyslú smotanu a necháme prejsť varom.
3 Uvarené rybacie mäso zbavíme kostí a vložíme späť do polievky.