Rybacia polievka s kyslou kapustou
10. 3. 2011, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:51)

Zdroj: archív
Reklama
Čas prípravy: 40 minút
Potrebujeme: 120 g kyslej kapusty, 120 g rybieho filé, 100 g kyslej smotany, 1 cibuľa, 20 g paradajkového pretlaku, hladká múka na zahustenie, soľ, mleté čierne korenie, olej
Ako na to: Na malom množstve oleja speníme najemno pokrájanú cibuľu a najemno pokrájanú premytú kyslú kapustu. Premiešame, podlejeme vodou a privedieme do varu. Varíme približne 15 až 20 minút. Na záver pridáme na kocky nakrájané rybie filé, aby sa nerozdrobilo. Do uvarenej polievky pridáme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali menšie množstvo hladkej múky a paradajkový pretlak. Ešte raz necháme prevrieť, ochutíme soľou, korením a podávame.