Rybacie karbonátky
7. 3. 2012, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:47)

Zdroj: Život
Reklama
Čas prípravy: 50 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 500 g rybieho filé, 2 rožky, 100 ml mlieka, 50 g cibule, 1 vajce, 80 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, olej na vyprážanie
Na obaľovanie: 50 g hladkej múky, 2 vajcia, 100 ml mlieka, 100 g strúhanky
Postup:
1. Rybie filé dáme rozmraziť a zomelieme ho spolu s rožkami navlhčenými v mlieku a s cibuľou. Do zmesi pridáme vajce, múku, soľ, korenie a dôkladne premiešame.
2. Zo zmesi tvarujeme menšie karbonátky, ktoré obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke.
3. Obalené karbonátky z oboch strán vyprážame na rozpálenom oleji. Hotové dáme odkvapkať na papierovej utierke a podávame.