Rybacie rizoto
9. 1. 2011, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 10 minút. Čas varenia: 20 minút.
Potrebujeme (na 4 porcie): 2 hrnčeky ryže, 4 plátky rybieho filé, 200 g mrazenej zeleniny podľa chuti (napr. hrášok s karotkou), 1 PL masla, vegetu, mleté čierne korenie, soľ, olej, petržlenovú vňať
Takto sa to podarí:
1 Umytú ryžu orestujeme na rozohriatom oleji, zalejeme vriacou vodou, osolíme a udusíme domäkka. Podľa potreby dolievame horúcu vodu.
2 Filé osolíme, ochutíme vegetou, korením a podusíme na masle. Pridáme zeleninu a všetko domäkka udusíme.
3 Uvarenú ryžu zľahka premiešame so zeleninou, rozdelíme na taniere, pridáme rybie filé a podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu podávame zeleninový šalát.