Takúto bublaninu ste ešte nejedli: Storočný recept na najlepší letný koláč, toto sa oplatí vyskúšať!
16. 8. 2018, 13:40 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:42)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Vyskúšajte tento pôvodný recept na bublaninu Cesto na túto bublaninu nie je piškótové a nadýchané, pripomína skôr jemný puding.
Rýchla bublanina
Potrebujeme:
100 g polohrubej múky
4 vajcia
50 g krupicového cukru
250 ml plnotučného mlieka alebo smotany na varenie
Štipka soli
300 g čerešní s kôstkami
20 g masla
Takto sa to podarí:
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rýchla bublanina
1. Vajcia vymiešame s múkou a trochou mlieka.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rýchla bublanina
2. Pridáme cukor, zvyšné mlieko a štipku soli.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rýchla bublanina
3. Vymiešame veľmi riedke cesto.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rýchla bublanina
4. Vylejeme ho na vymastený plech. Na cesto dáme čerešne. Navrch dáme kúsky masla.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rýchla bublanina
5. Pečieme asi 25 minút na 200 stupňov, kým nie je koláč nafúknutý a zlatistý na povrchu. Po vychladnutí spľasne. Hotový posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rýchla bublanina
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rýchla bublanina