Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Takúto bublaninu ste ešte nejedli: Storočný recept na najlepší letný koláč, toto sa oplatí vyskúšať!

Rýchla bublanina

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Vyskúšajte tento pôvodný recept na bublaninu Cesto na túto bublaninu nie je piškótové a nadýchané, pripomína skôr jemný puding.

Rýchla bublanina

Potrebujeme:

100 g polohrubej múky

4 vajcia

50 g krupicového cukru

250 ml plnotučného mlieka alebo smotany na varenie

Štipka soli

300 g čerešní s kôstkami

20 g masla

Takto sa to podarí:

1. Vajcia vymiešame s múkou a trochou mlieka.

2. Pridáme cukor, zvyšné mlieko a štipku soli.

3. Vymiešame veľmi riedke cesto.

4. Vylejeme ho na vymastený plech. Na cesto dáme čerešne. Navrch dáme kúsky masla.

5. Pečieme asi 25 minút na 200 stupňov, kým nie je koláč nafúknutý a zlatistý na povrchu. Po vychladnutí spľasne. Hotový posypeme práškovým cukrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS