Reklama

Superjednoduchá a rýchla paradajková omáčka na cestoviny 3x inak: Lepšia ako od mamy

Skúste paradajkovú o máčku 3-krát inak -

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Ohromná paradajková omáčka na špagety za 15 minút? Jasné! A navyše máme pre vás aj 3 tipy na obmenu tejto omáčky.

Skúste paradajkovú omáčku 3-krát inak - s mäskom, šampiňónovú a vegetariánsku zeleninovú!

Potrebujeme:

na 4 porcie:

3 lyžice olivového oleja

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

600 g olúpaných a nakrájaných čerstvých paradajok

štipka cukru

soľ

mleté čierne korenie

sušené oregano a rozmarín

lístky čerstvej bazalky

500 g špagiet alebo iných dlhých cestovín

Takto sa to podarí:

Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a keď zosklovatie, pridáme nakrájaný cesnak a ešte minútu opekáme. Ďalej pridáme olúpané nadrobno nakrájané paradajky, soľ, korenie, oregano, rozmarín a štipku cukru. Ak sú kúsky paradajok príliš veľké, môžeme ich roztlačiť vidličkou.

Omáčku privedieme do varu, oheň stíšime a varíme aspoň 10 minút. Na záver omáčku ochutnáme, podľa potreby pridáme soľ, korenie či cukor, premiešame a odstavíme. Potom pridáme ešte nasekanú bazalku.

TIP

Ak nie sú na trhu práve dobré paradajky, použijeme 1 až 2 konzervy lúpaných paradajok.

Varianty paradajkovej omáčky

  • mäsová - na oleji opečieme 200 g ľubovoľného mletého mäsa, vlejeme pripravenú paradajkovú omáčku a 10 minút povaríme
  • hubová – na oleji opečieme 100 až 150 g nakrájaných šampiňónov, podľa chuti aj s trochou prerastenej slaniny, prilejeme pripravenú paradajkovú omáčku, povaríme 10 minút a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou
  • zeleninová – na oleji opečieme nakrájanú cuketu, baklažán, mrkvu a stonkový zeler a podusíme s trochou bieleho vína, podlejeme pripravenou paradajkovou omáčkou a ešte krátko prehrejeme

Jednoduchšie sa to už nedá!