Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chrumkavá chuťovka pre nečakanú návštevu: Rýchle škvarkové pagáčiky máte hotové skôr, než sa nazdáte

Škvarkové pagáče

Zdroj: iStockphoto

Reklama

Príde nečakaná návšteva a vy doma nemáte nič na zahryznutie? Nevadí, spravte tieto rýchle škvarkové pagáčiky.

Cesto nemusí ani dlho kysnúť, a aj tak budú vďaka škvarkám chrumkavé a chutné. A vy za 45 minút máte pohostenie ako správna gazdinka.

Rýchle škvarkové pagáče

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

2 ČL soli

20 g droždia

1 ČL cukru

300 ml mlieka

100 g mletých alebo nasekaných škvariek

vajce

Zdroj: iStockphoto

Škvarkové pagáče

Takto sa to podarí:

1. Z múky, soli, droždia, cukru a mlieka vymiesime cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť.

2. Potom ho vyvaľkáme, posypeme škvarkami a preložíme na trikrát.

3. Necháme 10 minút kysnúť a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.

4. Spravíme nožom mriežku, vykrojíme pagáčiky, ktoré poukladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom.

5. Pečieme na 200 °C asi 10 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS