Chrumkavá chuťovka pre nečakanú návštevu: Rýchle škvarkové pagáčiky máte hotové skôr, než sa nazdáte
10. 10. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:59)

Zdroj: iStockphoto
Príde nečakaná návšteva a vy doma nemáte nič na zahryznutie? Nevadí, spravte tieto rýchle škvarkové pagáčiky.
Cesto nemusí ani dlho kysnúť, a aj tak budú vďaka škvarkám chrumkavé a chutné. A vy za 45 minút máte pohostenie ako správna gazdinka.
Rýchle škvarkové pagáče
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
2 ČL soli
20 g droždia
1 ČL cukru
300 ml mlieka
100 g mletých alebo nasekaných škvariek
vajce
Zdroj: iStockphoto
Škvarkové pagáče
Takto sa to podarí:
1. Z múky, soli, droždia, cukru a mlieka vymiesime cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť.
2. Potom ho vyvaľkáme, posypeme škvarkami a preložíme na trikrát.
3. Necháme 10 minút kysnúť a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.
4. Spravíme nožom mriežku, vykrojíme pagáčiky, ktoré poukladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom.
5. Pečieme na 200 °C asi 10 minút.