Reklama

Rýchly dezert hotový do pol hodiny? Skúste tento Jablkovo-orechový koláč, je to mňamka

Jablkovo-orechový koláč

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Pri pečení nemusíte stráviť veľa času. Skvelý koláč zvládnete so všetkým za pol hodiny.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    JABLKOVÝ KOLÁČ S KAKAOVOU POSÝPKOU si zamiluje celá vaša rodina!
    Zdroj: NČpŽ

    Jablkovo-orechový koláč

    Potrebujeme:

    340 g hladkej múky, 170 g práškového cukru, 4 vajcia (oddeliť žĺtky od bielkov), 1 lyžičku jedlej sódy, 1 lyžičku prášku do pečiva, 125 g rastlinného tuku, 100 g nasekaných vlašských orechov, 3 veľké jablká, 50 g hrozienok, 16 g balíček vanilkového cukru

    Takto sa to podarí:

    1. V mise spracujte tuk s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do hladkého a vláčneho cesta.

    2. Následne do cesta pridajte postupne žĺtky.

    3. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.

    4. Do misy preosejte múku s práškom do pečiva a sódou, všetko premiešajte.

    5. Potom pridajte sneh z bielkov.

    6. Do cesta pridajte jablká nakrájané na kocky, nasekané vlašské orechy a vopred namočené hrozienka. Opatrne spracujte, aby v ceste zostalo čo najviac vzduchu.

    7. Hotové cesto nalejte na vopred vymastený plech a pečte v rúre 30 až 35 minút.

    8. Na záver koláč posypeme práškovým cukrom a môžete ozdobiť vlašskými orechmi.  

    Zdroj: Dušan Křístek

    Jablkovo-orechový koláč