Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Milujete perkelt, ale nechce sa vám stáť dlho pri šporáku? Tento zjednodušený recept vás istotne zaujme

Rýchly perkelt

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Klasický perkelt je vraj bez smotany, takže ak ju nechcete kvôli štíhlej línii, pokojne ju vynechajte alebo nahraďte jogurtom.

Rýchly perkelt

Potrebujeme:

soľ

kolienka

olej

1 cibuľa

1 PL mletej papriky

2 kuracie prsia

200 g kyslej smotany

1 PL hladkej múky

Takto sa to podarí:

1. Do osolenej vody dáme uvariť kolienka.

2. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Poprášime paprikou, zamiešame a pridáme nakrájané mäso. Podusíme asi 5 minút a podlejeme vodou.

3. Dusíme asi 15 minút a vmiešame kyslú smotanu, ktorú sme zmiešali s múkou.

4. Uvarené kolienka scedíme a podávame s mäsom a omáčkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS