Milujete perkelt, ale nechce sa vám stáť dlho pri šporáku? Tento zjednodušený recept vás istotne zaujme
5. 10. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:59)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Klasický perkelt je vraj bez smotany, takže ak ju nechcete kvôli štíhlej línii, pokojne ju vynechajte alebo nahraďte jogurtom.
Rýchly perkelt
Potrebujeme:
soľ
kolienka
olej
1 cibuľa
1 PL mletej papriky
2 kuracie prsia
200 g kyslej smotany
1 PL hladkej múky
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rýchly perkelt
Takto sa to podarí:
1. Do osolenej vody dáme uvariť kolienka.
2. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Poprášime paprikou, zamiešame a pridáme nakrájané mäso. Podusíme asi 5 minút a podlejeme vodou.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rýchly perkelt
3. Dusíme asi 15 minút a vmiešame kyslú smotanu, ktorú sme zmiešali s múkou.
4. Uvarené kolienka scedíme a podávame s mäsom a omáčkou.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Rýchly perkelt