Ryžové rezance s krevetami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
25 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 350 gram ryžové rezance, 150 gram huby šitake, 2 kus jarná cibuľka, 2 strúčik cesnak, 2 kus limetka, 2 hrsť koriandrová vňať, 3 polievková lyžica sezamový olej, 350 gram lúpané krevety, 0.25 čajová lyžička mleté čili, 2 polievková lyžica palmový cukor, 2 polievková lyžica svetlá sójová omáčka, 1 polievková lyžica rybacia omáčka, 30 gram strúhaný parmezán, 2 cm kúsok zázvoru, soľ, mleté čierne korenie
1.
Rezance uvaríme v slanej vode podľa návodu a scedíme. Huby a cibuľku očistíme a nakrájame. Cesnak a zázvor olúpeme a nakrájame na malé kocky. Jednu limetku odšťavíme a zvyšok nakrájame.
2.
Vo woku alebo v hlbokej panvici rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľku s cesnakom, hubami a so zázvorom dozlatista. Pridáme krevety a 2 minúty opekáme. Ochutíme soľou, korením, čili a cukrom. Polejeme limetkovou šťavou, sójovou a rybacou omáčkou a dobre premiešame.
3.
Do panvice vsypeme aj uvarené rezance, premiešame a prehrejeme. Potom rozdelíme na taniere a ozdobíme koriandrom a kúskami limetky. Posypeme parmezánom.