Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ryžové rezance s krevetami

Ryžové rezance s krevetami

Zdroj: © StockFood

Reklama

25 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 350 gram ryžové rezance, 150 gram huby šitake, 2 kus jarná cibuľka, 2 strúčik cesnak, 2 kus limetka, 2 hrsť koriandrová vňať, 3 polievková lyžica sezamový olej, 350 gram lúpané krevety, 0.25 čajová lyžička mleté čili, 2 polievková lyžica palmový cukor, 2 polievková lyžica svetlá sójová omáčka, 1 polievková lyžica rybacia omáčka, 30 gram strúhaný parmezán, 2 cm kúsok zázvoru, soľ, mleté čierne korenie

1.

Rezance uvaríme v slanej vode podľa návodu a scedíme. Huby a cibuľku očistíme a nakrájame. Cesnak a zázvor olúpeme a nakrájame na malé kocky. Jednu limetku odšťavíme a zvyšok nakrájame.

2.

Vo woku alebo v hlbokej panvici rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľku s cesnakom, hubami a so zázvorom dozlatista. Pridáme krevety a 2 minúty opekáme. Ochutíme soľou, korením, čili a cukrom. Polejeme limetkovou šťavou, sójovou a rybacou omáčkou a dobre premiešame.

3.

Do panvice vsypeme aj uvarené rezance, premiešame a prehrejeme. Potom rozdelíme na taniere a ozdobíme koriandrom a kúskami limetky. Posypeme parmezánom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS