Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ryžový šalát s hráškom

Ryžový šalát s hráškom

Zdroj: Isifa

Reklama

Čas prípravy: 5 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 250 ml zeleninového vývaru, 200 g čerstvého hrášku, 110 g guľatozrnnej ryže, 6 plátkov slaniny, 1 PL oleja, strúhaná kôra z 1/2 citróna, soľ, mleté čierne korenie, 4 krajce chleba na ozdobenie

Postup:

1. Vo väčšom hrnci ohrejeme olej, na ktorom 30 sekúnd za stáleho miešania opekáme ryžu. Zalejeme horúcim vývarom, privedieme do varu, zakryjeme a znížime plameň na minimum.

2. Varíme 12 až 15 minút, až sa vyvarí všetka tekutina a ryža zmäkne. Ryžu odstavíme a necháme zakrytú.

3. Slaninu opečieme na suchej panvici dochrumkava. Potom ju zbavíme prebytočného tuku na papierovej utierke a nakrájame nadrobno. Chlieb opečieme do zlatohneda.

4. Ryžu premiešame vidličkou a primiešame do nej hrášok, citrónovú kôru, soľ a korenie. Ryžu podávame s chlebom a so slaninou buď teplú, alebo ako studený šalát.

Vyberáme pre vás niečo PLUS