Ryžový šalát s tuniakom
14. 5. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Recepty zo života 15 a 16, upravila: Stanislava Longauerová
Reklama
Čas prípravy: 35 minút, porcie: 2
Potrebujeme: 2 hrnčeky uvarenej ryže, 2 paradajky, 1 šalátovú uhorku, 1 menšiu cibuľu, 1 konzervu tuniaka (180 g), 100 g ľahkej majonézy, šťavu z 1/2 citróna, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1. Uvarenú a vychladnutú ryžu dáme do hlbšej misy. Pridáme umyté a nakrájané paradajky, uhorky a cibuľu.
2. Osolíme, okoreníme, pridáme majonézu, tuniaka a zľahka premiešame.
3. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s čiernym chlebom a hlávkovým šalátom.