Šalát s avokádom a kuraťom
20. 7. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:38)

Zdroj: Photocuisine
Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 4 kuracie prsičká (každé asi 80 g), 500 ml kuracieho vývaru, 1 hlávkový šalát, 2 hrste rukoly, 4 stonky petržlenovej vňate, 200 g bieleho jogurtu (10 %), 4 PL citrónovej šťavy, 3 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, 3 avokáda, hrubozrnná morská soľ
Postup:
1. Kuracie prsičká umyjeme. Kurací vývar privedieme do varu a vložíme do neho mäso. Necháme raz prevrieť, hrniec prikryjeme, stiahneme z ohňa a mäso necháme 15 minút odležať.
2. Šaláty umyjeme a otrasieme z nich vodu. Petržlenovú vňať umyjeme, otrasieme z nej vodu a lístky nasekáme. V miske vymiešame vňať s jogurtom, 2 PL citrónovej šťavy a olivovým olejom. Dresing podľa chuti osolíme a okoreníme.
3. Avokádo rozpolíme, vyberieme jadro, lyžicou vyškrabeme celú dužinu a nakrájame ju na plátky, ktoré zmiešame so zvyšnou citrónovou šťavou. Kuracie prsičká osušíme papierovou utierkou a nakrájame ich tiež na plátky.
4. Šalát rozdelíme na taniere, navrch dáme mäso a plátky avokáda. Ochutíme hrubozrnnou morskou soľou a korením. Podávame spolu s dresingom.