Šalát s baklažánom
20. 7. 2013, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:38)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 2 stredne veľké baklažány, 400 g zemiakov, 150 ml zeleninového vývaru, 1 veľká paradajka, 50 g rukoly, 1 strúčik cesnaku, 2 červené cibule, 5 PL oleja, šťava z 1 citróna, troška kryštálového cukru, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1. Baklažány nakrájame na plátky, opečieme na oleji a osušíme kuchynským obrúskom. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a povaríme 10 minút vo vývare. Paradajku umyjeme a nakrájame na kocky.
2. Rukolu umyjeme a natrháme na menšie kúsky. Vodu zo zemiakov zachytíme do misky a použijeme ako nálev. Cibule očistíme a nakrájame na čo najtenšie kolieska. Zemiaky zmiešame s baklažánom, rukolou a paradajkou.
3. Na nálev roztlačíme cesnak a pridáme ho spolu s citrónovou šťavou a cukrom k vode zo zemiakov. Ochutíme ešte soľou a korením a nalejeme na šalát. Ozdobíme kolieskami cibule a podávame s bagetou.