Šalát s bulgurom a bylinkami
21. 7. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:38)

Zdroj: Isifa
Reklama
Čas prípravy: 10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 400 g bulguru, 5 jarných cibuliek, 2 strúčiky cesnaku, 400 g paradajok, 5 PL sekanej petržlenovej vňate, 3 PL sekanej mäty, 4 PL limetkovej šťavy, 6 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Bulgur dáme do hrnca spolu s 800 ml studenej osolenej vody. Privedieme do varu a na miernom ohni povaríme zhruba 10 minút. Odstavíme a necháme 15 minút mierne vychladnúť.
2. V mise zmiešame bulgur s nakrájanými cibuľkami a nasekaným cesnakom. Pridáme nadrobno pokrájané paradajky a nasekané bylinky. Dôkladne premiešame.
3. Dochutíme limetkovou šťavou, olejom a podľa potreby soľou a korením.