Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šalát z červenej kapusty

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1/4 hlávky červenej kapusty, 2 natvrdo uvarené vajcia, 1 malá konzerva sterilizovaného hrášku, 1 sterilizovaná kápia, 1 cibuľa, 4 kusy sterilizovaných uhoriek, 150 g postrúhaného syra, 1 téglik bieleho jogurtu, 200 ml vody, 2 lyžice octu, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžica posekanej pažítky, soľ

Postup:
1.
Očistenú kapustu pokrájame na tenké rezance, osolíme a necháme odstáť asi 10 minút.

2. Kapustu sparíme vriacim nálevom z vody, octu a cukru. Prikryjeme a necháme vychladnúť. 3. Nálev zlejeme, pridáme nakrájanú cibuľu, kápiu, uhorky, posekané vajcia, pažítku a hrášok.

4. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a zľahka premiešame s jogurtom. Dochutíme soľou a podľa chuti aj octom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS