Šalát s kačacím mäsom s broskyňami
9. 7. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:57)

Zdroj: Archív
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 30 MINÚT 2 kusy kačacích pŕs 2 hlávky listového šalátu (lollo rosso, lollo biondo, ľadový šalát) 80 g parmezánu 1 broskyňový kompót olivový olej kryštálový cukor citrónovú šťavu lístky čerstvej mäty
POSTUP: 1.Šalát umyjeme, osušíme, natrháme na kúsky alebo nakrájame na širšie rezance. 2.Na kačacích prsiach nakrojíme priečne kožu, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a upečieme. Potom necháme vychladnúť a nakrájame na menšie kúsky. 3.Olivový olej, citrónovú šťavu, nasekanú mätu a cukor vymiešame na jemný dresing. Šalát premiešame s dresingom a uložíme na tanier. 4. Broskyňový kompót scedíme a broskyne nakrájame na kúsky. Spolu s nakrájaným mäsom ozdobne uložíme na šalát. Nakoniec posypeme hoblinami parmezánu.