Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šalát s kačacím mäsom s broskyňami

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 30 MINÚT 2 kusy kačacích pŕs 2 hlávky listového šalátu (lollo rosso, lollo biondo, ľadový šalát) 80 g parmezánu 1 broskyňový kompót olivový olej kryštálový cukor citrónovú šťavu lístky čerstvej mäty

POSTUP: 1.Šalát umyjeme, osušíme, natrháme na kúsky alebo nakrájame na širšie rezance. 2.Na kačacích prsiach nakrojíme priečne kožu, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a upečieme. Potom necháme vychladnúť a nakrájame na menšie kúsky. 3.Olivový olej, citrónovú šťavu, nasekanú mätu a cukor vymiešame na jemný dresing. Šalát premiešame s dresingom a uložíme na tanier. 4. Broskyňový kompót scedíme a broskyne nakrájame na kúsky. Spolu s nakrájaným mäsom ozdobne uložíme na šalát. Nakoniec posypeme hoblinami parmezánu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS