Šalát z kuracieho mäsa
29. 6. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:31)

Zdroj: Archív
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY 20 MINÚT 2 menšie hlávky listového šalátu (kučeravý, ozdobný druh) olivový olej citrónovú šťavu 200 g paradajok 200 g čerstvej šalátovej uhorky 160 g sterilizovanej kukurice 400 g kuracích pŕs grilovacie korenie Dresing: 1 biely jogurt 1 kyslú smotanu citrónovú šťavu soľ mleté čierne korenie nasekaný čerstvý koriander olivový olej
POSTUP: 1. Šalát umyjeme, natrháme na menšie kusy alebo narežeme na hrubšie rezance. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou a zľahka premiešame. Rozložíme na tanier a posypeme na kocky nakrájanými paradajkami, uhorkami a scedenou kukuricou. 2. Kuracie prsia nakrájame na rezančeky, premiešame s grilovacím korením a opečieme na troške oleja dozlatista. Opečené kuracie mäso položíme na šalát a polejeme dresingom. 3. Dresing pripravíme nasledovne: Jogurt, smotanu, citrónovú šťavu, soľ, korenie a nasekaný čerstvý koriander vymiešame a nakoniec pridáme pár kvapiek olivového oleja.