Šalát s kuskusom a reďkovkou
18. 7. 2013, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:38)

Zdroj: archív firiem
Reklama
Čas prípravy: 10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 100 ml bieleho vína, 400 ml zeleninového vývaru, 250 g kuskusu, 250 g reďkoviek, 4 jarné cibuľky, 1 strúčik cesnaku, 3 PL olivového oleja, 2 až 3 PL citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. V hrnci privedieme do varu víno s vývarom. Horúcu tekutinu nalejeme na kuskus, zakryjeme a necháme 5 minút odležať. Potom premiešame vidličkou.
2. Vo väčšej mise zmiešame kuskus, očistené a nakrájané reďkovky, jarné cibuľky, roztlačený cesnak a olej.
3. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Podávame s grilovaným kuracím mäsom.