Šalát s lososom a cesnakovým dresingom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 2 polievková lyžica ľanový olej, 1 kus čili paprička, 600 gram losos bez kože, 240 gram biely jogurt, 1 strúčik cesnak, 0.25 čajová lyžička krupicový cukor, 100 gram zelené fazuľky, 50 gram fialový šalát (čakanka), 150 gram rukola, pažitka, šťava z ½ citróna, soľ, mleté čierne korenie
1.
Rozhorúčime grilovaciu panvicu. Papričku čili rozpolíme, odstránime jadierka a nadrobno nakrájame. Zmiešame s olejom, so soľou a s korením. Do tejto zmesi vložíme nakrájaného lososa a potrieme ho zo všetkých strán. Rybu opečieme z oboch strán tak, aby bola prepečená, ale stále šťavnatá.
2.
V miske vymiešame jogurt s citrónovou šťavou, nasekaným cesnakom, cukrom, nasekanou pažítkou, so soľou a s korením. Môžeme aj krátko pomixovat.
3.
Zľahka uvarenú fazuľku premiešame s rukolou a so šalátom. Naservírujeme do misiek a posypeme opečeným lososom. Dresing servírujeme samostatne.