Šalát s quinoou, cícerom a brusnicami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: Shutterstock
25 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 250 gram quinoa, 750 mililiter zeleninový vývar, 2 kus pomaranč, 1 zväzok hladkolistá petržlenová vňať, 4 polievková lyžica extra panenský olivový olej, 350 gram konzervovaný cícer, 100 gram sušené brusnice, 80 gram píniové oriešky, soľ, mleté čierne korenie, šťava z 1 citróna
1.
Quinou dáme do suchej panvice a na strednom ohni ohrievame, kým sa úplne nevysuší a nezačne jemne hnednúť. Zalejeme vývarom a privedieme do varu. Pod pokrievkou varíme na slabom ohni asi 20 až 25 minút, kým nezmäkne. Stiahneme z ohňa a pod pokrievkou necháme ešte 10 minút dôjsť. Po vychladnutí prevzdušníme vidličkou.
2.
Z pomarančov odstránime šupu a dužinu nakrájame na filety. Pridáme do quinoy spolu s natrhanou petržlenovou vňaťou, olivovým olejom a citrónovou šťavou. Premiešame a dochutíme soľou a korením.
3.
Rozdelíme do šalátových misiek, posypeme scedeným cícerom, sušenými brusnicami a píniovými orieškami.