Saltimbocca
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:50)

Zdroj: © StockFood
30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 3 kus paprika (červená, žltá, oranžová), 1 stonka zeler, 1 kus cibuľa, 2 kus jarná cibuľka, 2 polievková lyžica olivový olej, 4 kus kurací prsný rezeň, 2 plátok šunka prosciutto, 4 kus lístok šalvie, 2 polievková lyžica olivový olej, 125 mililiter suché biele víno, 75 mililiter kurací vývar, soľ, mleté čierne korenie, kryštálový cukor, listy bazalky na ozdobu
1.
Umyté papriky nakrájame na tenké prúžky. Olúpeme cibuľu a nakrájame na kúsky. Umytú jarnú cibuľku a zeler nakrájame na kolieska. Mäso opláchneme, osušíme a dochutíme soľou a korením. Plátky šunky prekrojíme na polovice.
2.
Kurací plátok zakryjeme šunkou, lístkom šalvie a zafixujeme špáradlom. Prudko orestujeme na rozpálenom oleji z oboch strán, podlejeme vínom, vývarom a dusíme na miernom ohni asi 8 minút.
3.
V druhej panvici rozpálime olej a 2 až 3 minúty na ňom restujeme zeleninu. Podlejeme trochou vody a dusíme zakryté asi 5 minút. Dochutíme soľou, korením a cukrom.
4.
Na taniere dáme papriky, na ne plátok kuracieho mäsa a ozdobíme bazalkou.