Šampanské hviezdičky
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:45)

Zdroj: © StockFood
45 minút, 25 porcií
Potrebujeme: 300 gram biela čokoláda, 300 gram horká čokoláda, 50 mililiter smotana na šľahanie, 50 mililiter šampanské alebo sekt, 50 gram kokosový tuk, 50 gram maslo, 2 polievková lyžica hnedý cukor
1.
Bielu čokoládu nasekáme a rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Smotanu a šampanské ohrejeme, stiahneme z ohňa, zamiešame kokosový tuk a maslo. Necháme rozpustiť. Pridáme rozpustenú čokoládu a premiešame. Nalejeme do vysokej plastovej nádoby a dáme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
2.
Potom pomocou elektrického šľahača prešľaháme. Zmes nanesieme do hviezdičkovej formy na pralinky, ktorú sme jemne vytreli olejom. Vložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
3.
Horkú čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a necháme chvíľu chladnúť. Stuhnuté hviezdičky opatrne vyklopíme z formy a prelejeme rozpustenou čokoládou. Ozdobíme hnedým cukrom.