Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šampiňónová omáčka

Šampiňónová omáčka

Zdroj: Nový čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 20 minút Čas varenia: 20 minút

Potrebujeme:
Marináda:
2 PL oleja, soľ, 100 ml červeného vína, mleté čierne korenie
Omáčka: celé čierne korenie, 2 cibule, 250 g šampiňónov, 40 ml koňaku, 100 ml smotany na šľahanie, 2 PL kryštálového cukru, soľ

Postup:

1 Ľubovoľné čisté mäso (najlepšie však hovädzie steaky) podľa potreby očistíme a naklepeme na stredne hrubé plátky, naložíme na noc do marinády vymiešanej z oleja a červeného vína, ochutenej soľou a korením.

2 Mäso na 4 PL oleja narýchlo opečieme a odložíme na teplé miesto. Na panvicu pridáme rozdrvené zrniečka čierneho korenia a krátko ich opečieme. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a speníme na výpeku.

3 Cibuľu posypeme cukrom a necháme skaramelizovať. Pridáme marinádu a dusíme, kým sa asi polovica neodparí. Nakoniec pridáme očistené šampiňóny nakrájané na plátky a koňak.

4 Zmes privedieme do varu, zjemníme smotanou, podľa potreby osolíme a na nízkej teplote udržiavame teplé. Šampiňónovú omáčku podávame k mäsu a zemiakom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS