Šampiňónové dolky
31. 10. 2011, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:49)

Zdroj: isifa
Porcie: 4 • Čas prípravy: 40 minút • Čas odležania: 20 minút • Čas opekania: 20 minút
Potrebujeme
250 g hladkej múky • 500 ml mlieka • 2 vajcia • muškátový oriešok • 1 viazanička pažítky • 150 g čerstvých šampiňónov • 1 strúčik cesnaku • tuk na pečenie • soľ • mleté čierne korenie • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate • 4 PL strúhaného parmezánu • 2 cibule • 250 g kyslej smotany
Príprava
Múku vymiešame spolu s mliekom dohladka, pridáme vajcia a cesto ochutíme muškátovým orieškom. Necháme 20 minút odležať.
Pažítku umyjeme, osušíme a nasekáme. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Šampiňóny očistíme a tiež nasekáme nadrobno. Obe opečieme na 1 PL tuku. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a muškátovým orieškom a opekáme, pokiaľ sa neodparí tekutina.Stiahneme z ohňa a odložíme bokom. Do cesta zapracujeme polovicu pažítky, petržlenovej vňate a 1 PL parmezánu. Z cesta upečieme na panvici potretej tukom malé palacinky alebo dolky. Z každej strany opekáme asi minútu.
Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Potom ju zmiešame s kyslou smotanou a pažítkou. Ochutíme soľou a korením. Hotové placky posypeme parmezánom a podávame spolu s ochutenou kyslou smotanou.