Reklama

Segedínsky guláš so zeleninou

Segedínsky guláš so zeleninou

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 40 minút, 8 porcií, Čas varenia: 120 minút

Potrebujeme: 1,5 kg bravčového pliecka, 2 veľké cibule, 2 PL bravčovej masti, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1/4 ČL mletej štipľavej papriky, 1 kocka mäsového bujónu, 1/2 zeleru, 1 veľká mrkva, 2 paradajky, 300 g kyslej kapusty, soľ, mleté čierne korenie, celá rasca, 1 bobkový list, niekoľko celých klinčekov, 2 guľôčky celého nového korenia, 1 PL oleja, 1 PL hladkej múky

Postup:

1. Mäso umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu, zeler a mrkvu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Paradajky umyjeme a nakrájame na osminy.

2. Vo veľkom hrnci rozpálime masť, na ktorej sprudka opečieme cibuľu. Pridáme mäso a opečieme. Pridáme oba druhy papriky, rascu, soľ, korenie, klinčeky, bobkový list, zeler, mrkvu a paradajky. Nakoniec primiešame kapustu aj s nálevom.

3. Zakryjeme a dusíme domäkka. Na oleji opečieme múku dohneda. Pridáme k mäkkej kapuste spolu s bujónovou kockou.

4. Zalejeme 1 l vody a povaríme ešte 15 minút. Podávame s knedľou