Segedínsky guláš so zeleninou
16. 10. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy: 40 minút, 8 porcií, Čas varenia: 120 minút
Potrebujeme: 1,5 kg bravčového pliecka, 2 veľké cibule, 2 PL bravčovej masti, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1/4 ČL mletej štipľavej papriky, 1 kocka mäsového bujónu, 1/2 zeleru, 1 veľká mrkva, 2 paradajky, 300 g kyslej kapusty, soľ, mleté čierne korenie, celá rasca, 1 bobkový list, niekoľko celých klinčekov, 2 guľôčky celého nového korenia, 1 PL oleja, 1 PL hladkej múky
Postup:
1. Mäso umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu, zeler a mrkvu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Paradajky umyjeme a nakrájame na osminy.
2. Vo veľkom hrnci rozpálime masť, na ktorej sprudka opečieme cibuľu. Pridáme mäso a opečieme. Pridáme oba druhy papriky, rascu, soľ, korenie, klinčeky, bobkový list, zeler, mrkvu a paradajky. Nakoniec primiešame kapustu aj s nálevom.
3. Zakryjeme a dusíme domäkka. Na oleji opečieme múku dohneda. Pridáme k mäkkej kapuste spolu s bujónovou kockou.
4. Zalejeme 1 l vody a povaríme ešte 15 minút. Podávame s knedľou