Talianska svadobná polievka

6 porcií

NA POLIEVKU: 2 cibule● 2 hrste nakrájanej zeleniny (mrkva, stopkový zeler, petržlen) ● 4 strúčiky cesnaku ● 3 l kuracieho vývaru● 1 bobkový list ● kôrka z parmezánu ● 200 g tarhone z tvrdej pšenice ● 2 hrste mladého špenátu (očisteného a nasekaného) ● nastrúhaný syr grana padano ● olivový olej ● soľ
● mleté čierne korenie

NA GUĽKY: 1 cibuľa ● 3 strúčiky cesnaku ● 250 g mletého hovädzieho mäsa (predného) ● 250 g mletého bravčového mäsa (pliecka) ● 2 PL strúhanky ● 1 vajce ● 1/2 ČL sušenej bazalky ● 1/2 ČL sušeného oregana ● 2 PL nasekanej petržlenovej vňate ● 2 PL syra grana padano (nastrúhaného) ● 1/2 ČL soli ● 1/2 ČL mletého čierneho korenia ● olivový olej

Na oleji osmažíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme zvyšnú zeleninu a nakoniec prelisovaný cesnak. Zalejeme kuracím vývarom, osolíme, pridáme bobkový list a kôrku z parmezánu, privedieme do varu a stíšime plameň. Pripravíme mäsové guľky. Na oleji osmažíme cibuľu nakrájanú nadrobno a prelisovaný cesnak, necháme vychladnúť a premiešame so všetkými ostatnými surovinami. Z hmoty vytvarujeme malé guľky a osmažíme ich na rozpálenej panvici (bez tuku). Guľky vyberieme a do panvice nalejeme asi 100 ml polievky. Karamelizované usadeniny na dne panvice uvoľníme varechou a všetko vlejeme do polievky. Do jemne vriacej polievky vhodíme guľky spolu s prepláchnutými cestovinami. Povaríme niekoľko minút.
Na záver do polievky pridáme špenátové listy. Potom polievku odstavíme, vyberieme z nej syrovú kôrku, dochutíme nastrúhaným syrom, prípadne soľou a korením.

Čas prípravy: 25 minút
Čas varenia: 20 minút

Talianska svadobná polievka
Zdroj: archív Dobré jedlo