Reklama

Šišky plnené čokoládou

Šišky plnené čokoládou

Zdroj: © StockFood

Reklama

15 minút, 12 porcií

Potrebujeme: 200 gram horká čokoláda, 1 polievková lyžica maslo, 175 mililiter smotana na šľahanie, 2 čajová lyžička sušené droždie, 2 polievková lyžica teplá voda, 450 gram hladká múka, 250 mililiter mlieko, 3 polievková lyžica maslo, 1 kus vajce, 2 polievková lyžica krupicový cukor, 1 čajová lyžička soľ, rastlinný olej na vyprážanie, krupicový cukor

1.

Do ohňovzdornej misy dáme čokoládu a maslo. V hrnci privedieme do varu smotanu a len čo vrie, nalejeme ju na maslo a čokoládu. Po minúte dôkladne rozmiešame. Prikryjeme pokrievkou a dáme bokom.

2.

Droždie rozmiešame v teplej vode a necháme 5 až 10 minút kysnúť. Pridáme múku, mlieko, zmäknuté maslo, vajce, cukor a soľ. Vymiešame pevné lepkavé cesto. Prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.

3.

Potom vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na 1,25 cm hrubý plát. Vykrojíme z neho 24 koliesok. Na polovicu koliesok dáme lyžičkou kopček čokoládovej zmesi a prekryjeme ich zvyšnými kolieskami. Spoje zlepíme trochou vody. Prikryjeme utierkou a necháme 20 až 30 minút kysnúť.

4.

V hrnci rozhorúčime olej na 185 °C a šišky na ňom z oboch strán vypražíme dozlatista (2 minúty / kus). Obalíme v krupicovom cukre.

Výber pre vás